Drugsteam Zuid-West slaat toe op het eiland

Foto: Politie Basisteam Haringvliet

Zaterdagavond 24 februari hield het drugsteam van de politie district Zuid-West opnieuw een actie ‘Frisse Wind’.

Hierbij zijn drie woningen doorzocht naar aanleiding van meldingen via Meld Misdaad Anoniem. In alle drie de woningen zijn drugs aangetroffen. Dat begon in de Eendrachtstraat in Middelharnis. Hier werd een kleine hennepkwekerij aangetroffen en ruim 200 gram aan henneptoppen. Tijdens de doorzoeking van de woning werd ook harddrugs gevonden. De 36-jarige bewoner heeft een proces-verbaal gekregen.

Maar ook in Herkingen was het raak, twee keer zelfs. Allereerst werd in een woning aan de Nieuwstraat ruim 130 gram aan henneptoppen gevonden. Het drugsteam vond er eveneens 200 gram Amfetamine, een harddrug. De 45 jarige bewoner is aangehouden. Hij had nog een voorwaardelijke straf van 2 jaar open staan. Deze was ook voor het in bezit hebben van harddrugs.

Daarnaast was er een bezoek aan een woning aan de Scharloodijk. De 22-jarige bewoner had verschillende soorten verdovende middelen in zijn woning. Daarnaast is er 130 gram hennep, ruim 50 gram Amfetamine en 2 XTC-pillen gevonden. Ook hier is een proces-verbaal opgemaakt.

Voor alle woningen is een bestuurlijke rapportage opgemaakt.

Drugsteam

Sinds de start van het drugsteam zijn inmiddels 10 woningen/panden bezocht. In al deze woningen is ook daadwerkelijk drugs aangetroffen. Soms zelfs ook wapens. Samen met het Openbaar Ministerie en de gemeente gaat de strijd tegen het maken, verkopen en gebruiken van drugs onverminderd door.

Heb je zelf een vermoeden dat er ergens drugs wordt gehandeld? Maak dan een melding via Meld een Vermoeden. Weet je zeker dat iemand drugs verhandeld of in het bezit is van verboden middelen? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844. Blijf je liever anoniem? Maak dan een melding via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen