Let op! Irish Travelers ook in Ouddorp gespot

Foto: Politie.nl

Omroep Zeeland waarschuwde eerder deze week voor Irish Travelers die klusjes aanbieden en vervolgens veel geld vragen. Nu zijn ze ook in Ouddorp gespot.

Het gaat om een wit werkbusje met blauwe teksten en een ladder bovenop. Deze werd eerder deze week gespot in Middelburg. In Middelburg is ‘venten’ verboden. Dat is het te koop aanbieden, het verkopen of afgeven van goederen, maar ook het aan huis aanbieden van diensten. Dit is op Goeree-Overflakkee niet zo zeer verboden, mits het is aangemeld bij de gemeente. De gemeente kan het dan wel nog verbieden als dit in het belang is van de openbare orde, de openbare veiligheid, de volksgezondheid of het milieu.

Op vrijdagochtend 10 november werd het witte busje gezien in Ouddorp. Het busje reed daar door diverse straten. Inzittenden belden aan bij diverse adressen met het aanbod om daken en parkeerterreinen schoon te maken.

De politie is op de hoogte van hun aanwezigheid. Zij vragen iedereen bij wie wordt aangebeld door de travelers om meteen een melding te maken via 0900-8844.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen