Buurtpreventie Sommelsdijk zoekt coördinator

Foto: Sam Fish

Een buurtpreventieteam zorgt ervoor dat het eiland een stukje veilig wordt. Dat komt doordat vrijwilligers oplettend door de straten lopen.

Door Sam Fish

Op Goeree-Overflakkee is er voor bijna elk dorp op het eiland een buurtpreventieteam actief. Dat is ook het geval in Sommelsdijk, echter heeft de coördinator besloten om het stokje door te geven. “We hebben een geweldig team in Sommelsdijk,” laten ze weten. “Ik kan alleen niet de energie erin steken die het team verdient. En dus verdienen ze een nieuwe coördinator. Iemand die er echt voor het team kan zijn. En ik hoop dat we iemand vinden, want om dit team uit elkaar te laten vallen, alleen maar omdat er geen coördinator is, dat is zonde.”

Inzet

Een coördinator heeft vooral veel inzet nodig. “Het team loopt wel, dat heeft eigenlijk geen aansturing nodig. Maar een rooster zou handig zijn, gewoon voor het overzicht.” Verder is de coördinator de gene die zorgt dat de kerstpresentjes worden geregeld bij de gemeente. En één keer in het jaar heeft het team een reanimatiecursus nodig. “We hebben iemand in het team die die cursus geeft. Dus dat is een kwestie van plannen en zorgen dat het gebeurt. Daar zitten geen kosten aan verbonden voor het team.”

Verder mag het team twee keer per jaar bij elkaar komen op kosten van de gemeente. Ook komen alle coördinatoren van de teams op het eiland twee keer per jaar bij elkaar voor een overleg. “Als de coördinator zelf ook wil lopen is dat natuurlijk alleen maar leuk en gezellig, maar het is geen must. Als iemand zegt dat ze best willen coördineren, maar niet willen lopen, dan is dat ook helemaal oké.”

Meld je aan

Zie je het wel zitten om coördinator te worden van het team van Sommelsdijk? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Heb je vragen over de functie, dan kun je op dezelfde manier contact opnemen.

Cookieinstellingen