Gemeente zoek meer vrijwilligers voor de brandweer

Foto: Sam Fish

Op Goeree-Overflakkee is het grootste deel van de brandweerteams opgemaakt door vrijwilligers. Maar er zijn er meer nodig.

Dat mensen dit op vrijwillige basis doen is natuurlijk fantastisch. Maar het zorgt ook voor een tekort aan leden. Voor de kazernes in Stellendam, Melissant, Herkingen en Stad aan ’t Haringvliet worden dan ook meer mensen gezocht.

Als brandweervrijwilliger heb je een belangrijke maatschappelijke rol. Je bent dan ook van grote betekenis voor jouw omgeving. Samen met je collega’s ruk jij uit bij brand, verkeersongevallen, stormschade en ongelukken met gevaarlijke stoffen. Ook bied je andere hulpverleners ondersteuning bij reanimaties. Met teamwerk red je mensen én dieren.

Bij de brandweer

Uiteraard word je niet zomaar brandweervrijwilliger, daar gaat wat training aan vooraf. Deze wordt betaald door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Als je die opleiding hebt afgerond, wordt je brandweervrijwilliger in je eigen woon- of werkomgeving.

Is dit nou echt iets voor jou? Kijk dan op de website van de veiligheidsregio, vul je gegevens in en wie weet wordt jij ook een held van de omgeving!

Cookieinstellingen