Aanhouding voor verdenking dumpen drugsafval

Foto: Politie.nl

De politie heeft op maandag 12 december twee mannen aangehouden na de vondst van twee vaten met chemische inhoud.

De mannen worden verdacht van het verrichten van handelingen waarbij de bodem verontreinigd of aangetast is. Meer aanhoudingen worden op dit moment niet uitgesloten. De politie komt daarom graag in contact met mensen die misschien meer weten over de zaak.

De melding

Het gebeurde allemaal op maandagmiddag 12 december in Ooltgensplaat. Meerdere voorbijgangers zagen op de Mariadijk een voertuig stilstaan. Toen het voertuig weg was, stonden er twee grote vaten waar een chemische lucht vanaf kwam. De politie werd gebeld en agenten gingen opzoek naar het voertuig.

Deze werd enige tijd later gevonden op de Abel Tasmanstraat in Rotterdam. In dat voertuig hing dezelfde lucht als bij de vaten in Ooltgensplaat. De twee inzittenden waren mannen van 25 en 39 jaar uit Den Haag. Dit zijn de mannen die de politie heeft aangehouden.

Meer informatie wenselijk

De politie sluit niet uit dat er meer mensen betrokken zijn bij deze zaak. Niet alleen bij het dumpen van het chemische materiaal, maar ook het produceren ervan. Daarom komt de politie graag in contact met mogelijk getuigen.

Weet jij meer? Heb je bijvoorbeeld iets gezien of gehoord? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844. Wil je anoniem blijven? Dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem met 0800-7000.

Bron: Politie.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen