Lever anoniem en zonder straf je mes(sen) in

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Messenbezit onder jongeren neemt de laatste jaren toe. En dat is een zorgwekkende trend. De gemeente komt daarom in actie.

Ze slaan voor dit probleem de handen ineen met de politie. Ze organiseren namelijk een regionale inleveractie van steekwapens. Iedereen die van een mes af wil, kan deze van 10 tot en met 15 oktober inleveren. De inlever locatie is het gemeentehuis in Middelharnis. Dit kan op dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur. En op vrijdag kun je er terecht van 8.00 tot 12.00 uur. Hiervoor is een speciale ruimte ingericht, direct aan de rechterkant bij de hoofdingang.

Naast messen kunnen ook slag- en stootwapens ingeleverd worden. Denk bijvoorbeeld aan boksbeugels. Het inleveren gebeurt anoniem en zonder straf. De politie of gemeente registreert geen gegevens bij het inleveren.

Vuurwapens

Tijdens de actie kun je geen vuurwapens inleveren. Hiervoor moet je een afspraak maken met de politie via 0900-8844. Dit geldt voor vuurwapens, munitie of explosieven. De politie komt dan in burgerkleding bij je langs om het wapen op te halen. Het inleveren is dan dus niet anoniem. Mensen die een vuurwapen aanmelden, worden in principe niet vervolgd. Als blijkt dat het vuurwapen is gebruikt bij een misdrijf, kan de eigenaar alsnog aangemerkt worden als verdachte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen