Niet schrikken! Defensie oefent boven ons eiland!

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Je moet op woensdag 5oktober niet schrikken als je ineens allemaal legerhelikopters over ziet vliegen. Het Defensie Helikopter Commando en de Luchtmobiele Brigade oefenen dan.

Het gaat om de oefening Joint Falcon. Het doel van de oefening is om de samenwerking tussen lucht- en grondeenheden te trainen. Zowel op het gebied van commandovoering als inzet. Chinook en Cougar transporthelikopters zetten grondtroepen af en halen hen ook weer op. Apache gevechtshelikopters bewaken tijdens de oefening het luchtruim. De oefening vindt plaats vanaf het einde van de ochtend tot en met het begin van de middag.

Informatie en meldingen

Defensie bereidt militaire oefeningen graag zorgvuldig voor. Dat geldt ook voor militaire vluchten. Dat is belangrijk voor de vliegende eenheden, maar ook voor de omgevingen. Vliegbewegingen worden zoveel mogelijk gespreid over de diverse oefengebieden in Nederland. Alle laagvliegroutes en gebieden van defensie zijn terug te vinden op de website van Defensie.

Er vinden ook oefeningen plaats in het buitenland. Zo wordt het geluid en de belasting voor de leefomgevingen gespreid. Operationele, maar ook klimatologische omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat oefeningen anders verlopen dan vooraf aangekondigd.

Meer informatie

Op de website van de luchtmacht vind je meer informatie over vliegbewegingen en oefeningen. Voor actuele informatie kun je ook kijken op het Twitteraccount van de Defensie Helikopter Commando en die van de Koninklijke Luchtmacht. Eventuele hinder kan gemeld worden op de website van Defensie via een online klachtenformulier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen