Politie Goeree-Overflakkee zet helden in het zonnetje

Foto: Pexels

De politie van Goeree-Overflakkee heeft woensdag 24 augustus twee helden in het zonnetje gezet. Het gaat om een 16-jarig meisje en een inwoonster van Nieuwe-Tonge.

“Het zal je maar gebeuren; Je bent aan het paardrijden en door een schrik reactie van je paard, kom je onder je paard in de sloot terecht. Dit overkwam een 13 jarig meisje uit Nieuwe-Tonge afgelopen zondag,” schrijft de politie op haar Facebookpagina. Het meisje was gelukkig niet alleen en dus schoot haar 16-jarige vriendin haar te hulp. Zij sprong het water in en hield het hoofd van haar 13-jarige vriendin boven water. “Vervolgens heeft deze vriendin om hulp geroepen waarop een medebewoonster uit Nieuwe-Tonge ook direct te hulp schoot.”

De vrouw is ook het water in gedoken en hield het hoofd van het paard boven water. Daardoor kalmeerde het dier en bewoog het minder. Niet veel later kwam ook de brandweer ter plaatse. Zij hebben het 13-jarige meisje en haar paard kunnen redden. Maar dat was dus niet mogelijk geweest zonder de hulp van het vriendinnetje en de buurtbewoonster. Zonder hen had het voor het meisje heel anders kunnen aflopen.

In het zonnetje

De politie is enorm onder de indruk van de inzet van deze helden en hebben hen daarom even goed in het zonnetje gezet. Beiden hebben een bosje bloemen gekregen voor hun hulp bij de reddingsactie. “Nogmaals bedankt voor jullie heldhaftige daad,” aldus de politie.

Cookieinstellingen