Grootschalige zoekactie voor vermiste personen

Foto: PR Ouddorpse Reddingsbrigade

De Ouddorpse Reddingsbrigade moest dinsdagmiddag in actie komen. Er werd toen rond 17.30 uur een grootschalige zoekactie gestart.

Tussen strand ’t Flaauwe Werk en de Brouwersdam in Ouddorp werd gezocht naar meerdere mensen. In een korte periode raakten zes personen vermist. Hierop startten de hulpdiensten een gezamenlijke zoekactie. Hierbij waren de Ouddorpse Reddingsbrigade, KNRM, ambulancedienst, brandweer en politie betrokken. Ook werd er door de kustwacht een helikopter ingevlogen om te helpen zoeken vanuit de lucht.

Watersporters

Ter hoogte van strand het Flaauwe Werk kwamen twee watersporters in de problemen. Eén watersporter had materiaalpech, waarna een andere watersporter hem kwam helpen. Deze raakte daarbij zelf ook in de problemen. De sporters zijn zelf teruggekomen naar het strand, wel raakte één surfer licht gewond.

Tegelijkertijd werden er rondom zandbank de Ooster twee personen bedreigd door het opkomende water. De personen konden niet meer zelfstandig naar de kant komen en zijn door een boot in veiligheid gebracht.

Vermissing

Kort erna kwam er een melding binnen dat op de Brouwersdam een vader en dochter vermist waren. Na een gezamenlijke zoekactie van de hulpdiensten werden alle personen veilig aangetroffen. Zij bleken zich op het water te bevinden en door de wind te zijn afgedreven. Hierbij zijn ze uit het zicht geraakt van de melders, waarna alarm werd geslagen.

Cookieinstellingen