Ook Reddingsbrigade Ouddorp is weer druk bezig

Foto: PR Ouddorpse Reddingsbrigade / marcelberrevoetsphotography

Hier op Goeree-Overflakkee hebben we inmiddels al even zomervakantie. Maar dat geldt niet voor heel het land. En ook zeker niet voor de rest van Europa. Toch is het drukke seizoen voor de Reddingsbrigade al begonnen.

De afgelopen dagen was het bloedheet in Nederland en was het dus ook goed druk op de stranden. Ook op Ouddorp waren er veel mensen aan het genieten van een verkoelende duik. En daarmee krijgt ook de Ouddorpse Reddingsbrigade het weer steeds drukker. Niet alleen plakken ze pleisters en verbinden ze kleine wondjes. Ze hebben ook weer de samenwerking gezocht met andere hulpdiensten bij grotere meldingen.

Incident

Zo was er afgelopen zaterdag een incident op de Brouwersdam. Een jongen was uit een speeltoestel gevallen en vervelend terecht gekomen. De lifeguards hebben daarbij eerste hulp verleend. Daarna is de jongen overgedragen aan de ambulance voor een check-up.

Een dag later, op zondag, werkten de lifeguards opnieuw samen met het ambulancepersoneel. Dat laten ze weten in een Facebookpost. “Een man was onwel geworden en is door onze lifeguards samen met de vrijwillige politie opgevangen tot de ambulance ter plaatse kwam,” schrijven ze. “Later op de zondag waren er nog meer onwelwordingen op het Ouddorpse strand. De rapid responder is langs geweest om de twee patiënten te controleren.”

Word ook lifeguard

Houd jij ook van het strand en de zee? En ben je iemand die graag mensen helpt als het gaat om veiligheid op het strand? Dan ben jij misschien wel een echte lifeguard in wording! Hiervoor moet je 14 jaar of ouder zijn. Stuur een e-mail naar [email protected] voor meer informatie. Aanmelden kan ook via dat e-mailadres. Wie weet loop jij straks mee met het team.

Cookieinstellingen