Geen openbaar toilet meer op strand in Stad

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De gemeente laat via een post op haar Facebookpagina weten dat er geen nieuw openbaar toilet meer komt op het strand van Stad aan ’t Haringvliet.

De gemeente plaatste vier weken geleden een dixi. Dit deden ze voor de strandgasten nu de zomer op komst is. Niet een heel fancy oplossing, maar een dixi is beter dan niets. Zeker als je hoge nood hebt en er niets in de buurt is. Maar die luxe is nu dus voorbij.

Het bericht dat geplaatst is, is zogenaamd geschreven door de dader(s). De openbare dixi is namelijk tot twee keer toe afgebrand. En zo’n toilet kost ruim 1000 euro per stuk. “En weet je wat nu zo leuk is, ook dit toilet brandde prima. Het heeft er maar een paar dagen gestaan. Ik hoorde dat de gemeente er nu klaar mee is en dit toilet niet meer vervangt. Slim, want we zouden toch weer toeslaan. Politie en handhavers op ons afsturen? Dan kunnen ze wel dag en nacht hier gaan lopen,” schrijft de gemeente.

En dus is het vette pech voor de strandgasten van Stad aan ’t Haringvliet. Het toilet is weg en komt niet meer terug. Wie weet is/zijn de dader(s) zo stoer om zich te melden. Dan kan er misschien nog een nieuw toilet komen deze zomer.

Cookieinstellingen