Man (35) uit Oude-Tonge bedreigde NS-medewerkers

Foto: Politie.nl

NS-medewerkers maakten zondag 8 mei rond 13.15 uur melding van bedreiging met een steekwapen. Dit gebeurde rondom Utrecht Centraal Station.

De verdachte is een 35-jarige man uit Oude-Tonge. Omstanders waarschuwden direct de politie. Politieagenten zagen de verdachte lopen op de Laan van Puntenbrug. Tijdens de aanhouding voelde een van de agenten zich genoodzaakt om zijn vuurwapen te gebruiken. Hierbij raakte de 35-jarige man uit Oude-Tonge gewond. Hij werd namelijk in zijn been geschoten. Door die verwonding kon de politie hem overmeesteren. De verdachte is overgebracht naar een ziekenhuis.

Onderzoek en getuigenoproep

De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar het vuurwapengebruik van de politie. Dat is normaal in dit soort situaties. Dit onderzoek wordt geleid door het Openbaar Ministerie.

De recherche is op zoek naar getuigen. Heb je het incident gezien? Heb je de man zien lopen? Ben je aangesproken en/of bedreigd door hem? Of heb je andere verdachte omstandigheden gezien die te maken kunnen hebben met dit incident? Alle informatie is welkom. Neem dan contact op met 0900-8844 of vul tipformulier in op de website van de politie. Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Cookieinstellingen