Politie GO stuurt sms-bom naar drugsgebruikers

Foto: Pixabay; RelexaHotels

Het eilandelijke politieteam heeft vandaag een sms-bom verstuurd naar 230 mensen. Het gaat om contacten uit de telefoon van een drugsdealer.

De telefoon is vorig jaar in beslag genomen tijdens een actie tegen drugshandel. In de sms staat een link naar hulpverlening.

Met het versturen van de sms-bom richt de politie zich rechtstreeks tot de gebruikers. Deze wonen voornamelijk op Goeree-Overflakkee. “In ons werkgebied worden we regelmatig geconfronteerd met de lelijke gevolgen van het gebruik en delen van drugs. Op deze manier willen we hen bereiken en hen wijzen op de mogelijkheid om hulp te krijgen. Daarmee kunnen ze van een eventuele verslaving afkomen. Maar het is ook een poging om te stimuleren om gezonder te leven,” legt Jaco Wilstra op. Hij is wijkagent op het eiland.

Verslavingsproblematiek

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman sluit zich aan bij de woorden van Jaco. “Afgelopen maart ondertekenden veel partijen een convenant. Daarmee is afgesproken om samen verslavingsproblematiek aan te pakken op het eiland. Die aanpak kreeg de naam ‘SamenZien’, met elkaar zien wat er nodig is en in actie komen,” vertelt ze. “En dat is op alle vlakken. Handhaving, hulpverlening, maar ook bewustwording. Verslaving is er. Die 230 contacten zijn onze inwoners, onze jongeren, buren of familieleden. Daar kunnen en willen we onze ogen niet voor sluiten.”

Blijf melden

Om de handel en het gebruik tegen te gaan, heeft de politie alle hulp nodig. Daarom hebben ze een lijstje gemaakt met signalen om op te letten:

  • Jongeren die ergens rondhangen en snel wat uitwisselen met voorbijgangers.
  • Een auto waarbij mensen steeds iets ‘afhalen’.
  • Veel aanloop bij een (dichtgeplakte) woning, ook op gekke tijden.

Is er iets hiervan wat je vaak in de buurt ziet gebeuren? Laat dit dan weten aan de politie via 0900-8844. Of meld misdaad anoniem via 0900-7000. Twijfel je over een bepaalde situatie en wil je de wijkagent daarover spreken? Vraag dan via het eerste telefoonnummer om een terugbelverzoek van de wijkagent die bij jouw dorp hoort.

Cookieinstellingen