Politie haalt vuurwapen van de straat in Oude-Tonge

Foto: Politie.nl

Agenten van de politie in Rotterdam en Oude-Tonge hebben op 11 april twee vuurwapens in beslag genomen. Drie mannen werden aangehouden en zitten vast.

Het begon allemaal op de Groene Kruisweg in Rotterdam. Daar controleerden agenten rond 20.30 uur een automobilist en zijn bijrijder. De mannen stapten uit en toen hen duidelijk werd dat ze gefouilleerd zouden worden, nam een van hen de benen. Hij kwam niet ver, één van de agenten had hem al snel te pakken. De man bleek een vuurwapen bij zich te hebben.

Deze verdachten, een 19-jarige Utrechter, werd aangehouden. Zijn even oude maat en plaatsgenoot werd ingerekend, hij was wel netjes blijven staan. Beide mannen zitten vast, het vuurwapen en de auto zijn in beslaggenomen.

Agressief rijgedrag

Maar een paar uur later ging het weer mis. Agenten kregen toen de melding dat een automobilist op de A15 agressief rijgedrag zou vertonen. De automobilist werd daar niet aangetroffen, maar een paar uur later wel op zijn huisadres aan de Heerendijk in Oude-Tonge. Daar gingen agenten met hem in gesprek. Al snel meldde deze 36-jarige man dat hij een vuurwapen in bezit had. Dat bleek zo te zijn en de man mocht samen met zijn wapen mee naar het bureau.

Beloning voor tip vuurwapen

De politie wil graag het vuurwapenbezit en daarmee het gebruik ervan tegen gaan. Dat doen ze graag in samenwerking met burgers, aangezien de politie niet alles kan zien. Elke melding wordt dan ook met voorrang opgepakt. Zonder vuurwapens zijn er geen schietpartijen. Als reactie op de vele schietpartijen in de openbare ruimte heeft de officier van Justitie in Rotterdam een beloning uitgeloofd. Deze beloning gaat naar tips die leiden tot het vinden van vuurwapens.

De beloning is specifiek voor het ‘wegtippen’ van vuurwapens die ook daadwerkelijk gevonden worden. Wil je meer weten over deze tipregeling? Kijk dan op de website van de politie.

Cookieinstellingen