Grote uitslaande brand aan Korteweegje, Dirksland

Foto: Sam Fish

De brandweer is op vrijdagavond 8 april in groten getale uitgerukt voor een uitslaande brand. Het gaat om een vrijstaand pand aan het Korteweegje in Dirksland.

De brand begon rond 22.00 uur, toen sloeg de brand al uit. Het gaat om een vrijstaand pand, maar het lijkt erop dat het gaat overslaan naar naasgelegen panden. De brandweer is daarom opgeschaald en er zijn nu vier blusvoertuigen aanwezig om de brand onder controle te krijgen.

Er zijn geen mensen in het pand aanwezig, dat was ook niet het geval toen de brand uitbrak. De politie laat weten dat de woning verbouwd werd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Update 1.25 uur 

Een deel van het dak is gesloopt waardoor de brand geblust kan worden, er is overgegaan op nabluswerkzaamheden die nog wel enige tijd zal gaan duren. De bewoners zijn elders ondergebracht. Einde berichtgeving.

Update 0.25 uur 

De brand zit in de nok van het achterste deel van de woning en is lastig te blussen. Met hulp van de hoogwerker wordt geprobeerd een deel van het dak te slopen. De schade is groot.

Geef hulpdiensten de ruimte 

De oproep is om hulpdiensten de ruimte te geven. Zorg ook dat je uit de rook blijft. Komt de rook jouw kant op? Houd dan ramen en deuren gesloten.

Bron: Rijnmond Veilig

Cookieinstellingen