Rectificatie hoger beroep na bomdreiging gemeente

Foto: Pixabay; qimono

Op woensdag 3 november publiceerden wij het bericht dat Sommelsdijker Florian van der Weide was vrijgesproken van bedreiging tegen de gemeente. We zijn er echter op gewezen dat dit niet klopt.

Door Sam Fish 

Het is inmiddels twee jaar geleden dat er dreigingen werden geuit richting de burgemeester en de gemeenteraad. Tijdens het voorval werden er diverse uitspraken gedaan door Van der Weide. Zo had hij een bericht geplaatst op zijn Facebookpagina. Daarin schreef hij ‘alsof ze willen dat iemand met een bom de raadszaal binnenloopt’. Ook had hij een tekst geschreven waarin het erop neerkwam dat sommige mensen onder de grond gestopt moesten worden. Want ‘opgeruimd staat netjes’.

Het kwam waarschijnlijk allemaal na een ruzie met de gemeente over softdrugs. De burgemeester had de woning van Van der Weide voor drie maanden gesloten. Er was namelijk een handelsvoorraad aan drugs gevonden. Hij zegt zelf de drugs medicinaal te gebruiken voor zijn epilepsie.

Voor de rechter

De rechtbank van Rotterdam heeft de man in juni 2019 veroordeeld. Hij kreeg een werkstraf van 180 uur opgelegd en een voorwaardelijke celstraf van 90 dagen. Echter ging Van der Weide in hoger beroep. Van der Weide liet ons weten dat hij daarin is vrijgesproken. Een persvoorlichter van het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat dit niet klopt.

“Mijnheer is in tegenstelling tot jullie bericht ook in hoger beroep gewoon veroordeeld. 106 dagen cel waarvan 90 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar,” laat de voorlichter weten. Een vonnis mag wegens privacy redenen niet gedeeld worden, maar ons vorige bericht klopte dus niet. Vandaar deze rectificatie met de juiste informatie.

Cookieinstellingen