Politie organiseert pubquiz via Insta Stories

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Een pubquiz is altijd leuk. Gezellig met vrienden in de kroeg je kennis testen. Biertje erbij en gaan met die banaan! Maar de kroegen zijn dicht!

Door Sam Fish

Dat de horeca dicht is, wil niet zeggen dat de politie zich erbij neerlegt. Ze verplaatsen de gezelligheid en kennis gewoon naar de sociale media! Het is dan misschien zonder kroeg, niet bij je vrienden en te vroeg voor een biertje. Maar ook een online pubquiz is een leuke manier om je kennis te testen.

Het idee hebben ze van hun collega’s bij de forensische opsporing. “In het kader van beter goed gejat dan slecht verzonnen, dat kunnen wij ook,” schrijven ze op Facebook. En dus houden ze op woensdag 13 januari een pubquiz op Instagram.

Quiz mee

Meedoen is heel simpel. Je hoeft je niet aan te melden en je kunt overal meespelen, je hebt alleen Instagram nodig. De politie stelt de vragen in hun Insta Stories en daar kun je ook direct antwoord geven. De vragen komen automatisch ook in de Facebook Stories te staan, maar daar kun je geen antwoord geven.

Dus wil je meedoen? Volg dan Politie Haringvliet op Instagram, check vanaf 12.00 uur de Stories en klik op het juiste antwoord. Veel plezier!