Twee doden bij ongeluk Oudelandsedijk

Foto: PR Politie Nederland

Op vrijdagavond 21 augustus zijn twee mensen overleden na een ongeluk. Dat gebeurde rond 22.00 uur op de Oudelandsedijk tussen Dirksland en Sommelsdijk.

Door Sam Fish

De slachtoffers zijn twee personen uit Polen. Ze zijn maar 31 en 38 jaar geworden.

Ongeluk

Rond 22.00 uur kwamen meerdere meldingen binnen. Het ging om een zeer ernstig ongeval op de Oudelandsedijk. Toen hulpdiensten ter plaatse kwamen, troffen ze twee zwaar beschadigde personenauto’s aan. Eén voertuig stond tegen een boom, de andere lag in de sloot.

Al snel bleek dat één van de inzittenden was overleden. Niet veel later troffen ze een tweede slachtoffer aan. Er is direct gestart met reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Aanhouding

Niet ver van het ongeluk hielden agenten een 23-jarige man aan. Hij is vermoedelijk één van de bestuurders geweest. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd een bloedtest afgenomen door een arts. Het vermoeden is dat de man gedronken had.

Er is een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het onderzoek. Mensen die mogelijk meer informatie hebben kunnen zich melden via 0900-8844.