Brandweerkazerne Hetty’s officieel geopend

Foto: Sam Fish

Op papier heet het Beroepskazerne Den Bommel, maar in de wandelgangen heeft het team al een bijnaam gekregen. Gezien de ligging heet het Kazerne Hetty’s. Maar hoe je het ook wilt noemen, de brandweerkazerne en het team zijn officieel in gebruik.

Door Sam Fish

Al sinds juli van dit jaar zitten er in de kazerne op de carpoolplaats bij de Schaapsweg beroepsbrandweerlieden. Zij springen in als er aan de oostkant van Goeree-Overflakkee niet genoeg vrijwillige brandweerlieden beschikbaar zijn.

Het is geen kwestie van een te kort aan vrijwilligers, drukt burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman iedereen op het hart. “Het probleem is juist dat er niet genoeg werk is in de kernen waar de brandweerlieden actief zijn,” benadrukt ze. “Ze zijn overdag dus aan het werk buiten het eiland en niet beschikbaar voor oproepen van de brandweer. Dat heeft ervoor gezorgd dat we hebben gekeken naar een oplossing.”

Oostflakkee

Die oplossing is dus de beroepsbrandweer. Zij zitten met vier personen sterk van 7.00 tot 17.00 uur in de kazerne naast Snackbar Hetty’s. In de avonduren en de weekenden zijn de vrijwillige brandweerlieden gewoon oproepbaar en hoeft de beroepsbrandweer dus niet in te springen bij branden aan de oostkant van het eiland.

Opmerkelijk is namelijk dat de vrijwillige brandweer op de rest van het eiland minder last heeft van de mindere oproepbaarheid. Van die vrijwilligers werken de meesten op het eiland of zelfs in het dorp van hun korps.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden