Aanhouding na FIOD onderzoek in Dirksland

Foto: Pixabay; 3839153

De FIOD heeft op donderdag 31 oktober een woning doorzocht in Dirksland. Dit was in verband met een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude.

De FIOD is de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de belasting. Zij onderzoeken een 55-jarige man die ervan verdacht wordt buitenlandse vennootschappen te gebruiken. Die vennootschappen kwamen naar voren in de Panama Papers. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Tijdens het doorzoeken van de woning is administratie in beslag genomen. Daarnaast heeft de FIOD ook wapens gevonden. Deze zijn overgedragen aan de politie. Dat was voor de politie genoeg om de man aan te houden.

Panama Papers

De FIOD doet onderzoek naar informatie die is verkregen uit de Panama Papers. Daarbij gaat het vooral om constructies die het mogelijk te maken om geld buiten het zicht van de Nederlandse Belastingdienst te houden. Deze constructies werden gefaciliteerd vanuit Panama door financieel dienstverlener Mossack Fonseca.

Vorig jaar maakte de FIOD bekend bezig te zijn met vijf strafrechtelijke onderzoeken naar witwassen. Deze gingen allemaal te werk via de constructies die bekend werden door de Panama Papers. Deze onderzoeken lopen nog steeds.

Reacties