Politie waarschuwt voor extreme hitte

Foto: PR Politie Goeree-Overflakkee

De politie loopt dit jaar extra rond op de stranden van Ouddorp en Zeeland. Ze waarschuwen nu voor de extreme hitte die is opgegeven.

Door Sam Fish

Het is erg warm, dat voelen we allemaal. Dan is het aantrekkelijk om naar het strand te gaan om een lekkere duik te nemen. Pas echter wel op. Het water is vergeleken met de buitentemperatuur een stuk lager. Pas dus op dat de overgang met de temperatuur op het strand niet te groot is.

Waarschuwing

De politie roept de strandgasten op om genoeg te drinken. Draag ook dunne kleding die bescherming geeft tegen de zon en zoek de schaduw in. Weet dat je ook in de schaduw moet blijven smeren met zonnebrandcrème, want je kan lelijk verbranden.

Beperk de lichamelijke inspanningen in deze temperaturen en ga even langs bij de mensen in de buurt die zorg nodig hebben. Kijk eens of je iets voor hen kunt doen, bijvoorbeeld een ventilator neerzetten of zonnewering open zetten. Zorg ook dat deze mensen genoeg drinken.

Vergeet de dieren niet te verzorgen. Ook zij hebben verkoeling nodig in deze temperaturen!

Samenwerking

De politie Goeree-Overflakkee controleert niet alleen op de stranden, dat doen ze samen met de collega’s van Schouwen-Duiveland. Ze hebben inmiddels zelfs jetski’s ingezet om de badgasten in de gaten te houden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen