Burgemeester sluit De Kreek in Ouddorp

Foto: Pixabay; Stevepb

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman heeft horecabedrijf De Kreek in Ouddorp tijdelijk laten sluiten. Van vrijdag 14 juni tot en met donderdag 20 juni is het niet toegankelijk voor bezoekers.

De reden voor de sluiting is een constatering van een aantal overtredingen op het gebied van horeca wet- en regelgeving. De eigenaar van De Kreek neemt passende maatregelen om de overtredingen in het vervolg te voorkomen.

Handhavingsprotocol Horeca

Met het opleggen van de sluiting handelt de gemeente in lijn met het Handhavingsprotocol Horeca.  Dit is naar aanleiding van een protocol dat de burgemeesters van Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten hebben gemaakt. Dit is in samenwerking gegaan met het Openbaar Ministerie en de politie. Het bestaat uit handhavingsafspraken ten aanzien van de horeca in het gebied.

Afspraken

Naar aanleiding van de ontstane situatie zijn er inmiddels in goed overleg afspraken gemaakt tussen de gemeente en de eigenaar van De Kreek. De gehouden controle is een onderdeel van de horecacontroles die de gemeente onder meer in samenwerking met de politie uitvoert.

Reactie

Op de Facebookpagina van de discotheek laat de organisatie weten het te betreuren dat de deuren tijdelijk gesloten zijn. ‘Undercover agenten hebben op een hardcore feest in de kreek gezien dat enkele bezoekers drugs hebben gebruikt. Ook zijn er controles geweest op de normale zaterdagavond, toen is er niks verdachts aangetroffen. De directie heeft besloten dat hardcore feesten daardoor helaas niet meer mogelijk zijn in de Kreek. Ook betreuren wij de standpunten van de gemeente, omdat er op reguliere avonden geen misstanden zijn geconstateerd alleen op een hardcore feest wat 2 of 3 keer per jaar plaats vindt,’ zo schrijven ze.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen