Grote controleacties door politie Goeree-Overflakkee

Foto: Politie Goeree-Overflakkee

De politie Goeree-Overflakkee heeft sinds november 2018 een eigen Facebookpagina en houdt de inwoners van het eiland daar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en gebeurtenissen. Zo ook van de controles die ze de laatste dagen hebben uitgevoerd.

Door Sam Fish

Op 28 januari liet het team op Facebook weten te gaan controleren bij basisscholen en gevaarlijke verkeerspunten. Bij de scholen werd natuurlijk gelet op onveilige situaties voor de kinderen, maar ook op het rij- en parkeergedrag van de ouders. Bij verschillende scholen in meerdere dorpen is inmiddels een controle gehouden en zijn er verschillende bekeuringen uitgedeeld. Sommige mensen zijn er vanaf gekomen met een waarschuwing.

Ook op bepaalde verkeerspunten is er gecontroleerd. Zo is er op verschillende wegen een snelheidscontrole gehouden en werd er op rotondes opgelet of bestuurders richting aangaven bij het verlaten van de rotonde. Ook hier zijn meerdere bekeuringen uitgedeeld.

De politie is goed op dreef en de controles zullen ook niet in een keer ophouden. “Het doel is uiteraard niet om bekeuringen te schrijven. Het doel is dat iedereen zich aan de regels houdt en alle kindjes veilig op school komen,” schrijven ze op hun Facebookpagina.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen