Bowlinghelden gehuldigd op het plein

Foto: Sam Fish

Raymon, Loek en Jasper uit groep 8 zijn de helden van de dag op obs de J.C. van Gent in Sommelsdijk.

Door Sam Fish

Op zaterdag 24 maart werden de drie mannen namelijk eerste op het Nederlands Kampioenschap School Bowlen met maar liefst 2103 punten. “De tweede plaats haalde maar 1769 punten, dus we hebben echt goed gewonnen,” zegt Raymon trots. “De klasgenoten zijn volgens mij wel een klein beetje jaloers, maar ze zijn ook heel blij voor ons en trots. Heel veel mensen komen ons ook feliciteren, terwijl wij hen helemaal niet kennen. Dat is wel heel erg leuk.”

De jongens hadden op het toernooi in Leiderdorp ook een aardig publiek bij elkaar gesprokkeld. “We waren sowieso met een aantal trainers van Bowlingvereniging Middelharnis, onze ouders en vrienden. Maar op een gegeven moment waren wij ook nog de enige die speelden en dus kwam iedereen bij ons kijken,” vertelt Jasper. “Wij namen echt onze rust, want als je gaat haasten gaat het fout. We bleven rustig, dachten goed na over alles wat we deden en zo waren we pas als laatste klaar van iedereen, maar we gingen er wel met de prijs vandoor.”

En die prijs was geen kleintje. De drie hebben allemaal een medaille gekregen en een beker om te delen. Daarnaast kregen de jongens ook een enorme wisseltroffee mee naar huis. “Ik denk dat we deze gewoon op school neer moeten zetten. Hij is een beetje zwaar om steeds heen en weer te sjouwen,” zegt Loek.

Bowlen
Goeree-Overflakkee doet het goed tijdens het NK School Bowlen elk jaar. Vorig jaar was de winst voor de Bosseschool en eindigde het team van Jasper, toen met twee anderen, op de tweede plaats in het toernooi. Dit jaar was de winst dus voor Jasper en kwam de Bosseschool op de twaalfde plek terecht. “Ze vonden het niet erg, zolang de trofee maar mee mocht naar Goeree-Overflakkee,” zegt Jasper. Jasper is ook de enige in het team die vaker bowlt. “Ik zit bij Bowlingvereniging Middelharnis, vandaar dat we daar mochten trainen. Mijn trainer was er ook bij tijdens de wedstrijd en hij gaf ons ook allemaal tips.”

LEES OOK: Schotejillers succesvol tijdens KNZB-circuit

Loek en Raymon zitten op karate en voetbal. “Ik wil vaker gaan bowlen, ik vond het zo leuk! Het is veel meer dan wat het lijkt,” zegt Raymon. “Het is jammer dat we volgend jaar niet nog een keer mee kunnen doen.”

Huldiging
De jongens, die samen het team Unbeatebowls vormden, lieten zaterdag maar liefst 32 teams achter zich. En dat vraagt natuurlijk om een huldiging. “Ze vroegen daarnet of ze met de beker langs de klassen mochten om hem aan iedereen te laten zien, maar ik zei dat ze daar wel even mee konden wachten, dat ik het op dit moment niet nodig vond,” vertelt hun juf Ingeborg Damen. “Die beteuterde gezichtjes toen ik dat zei waren wel sneu, maar ik moest de verrassing van de huldiging bewaren.”

En een verrassing was het zeker. Toen de jongens tijdens de pauze naar buiten gingen met de beker (“Neem maar mee, dan kun je hem op het plein alvast laten zien,” aldus de smoes van juf Ingeborg) werden ze omver geblazen door het gejuich en applaus van de andere leerlingen, meesters, juffen en zelfs ouders. “Dit hadden we niet aan zien komen,” zegt Raymon. De jongens werden op een speciaal podiumpje gezet waar ze toegejuicht werden zodra ze de beker lieten zien. Natuurlijk werd ook We are the Champions van Queen gedraaid om het hele plaatje af te maken. “Dat was gaaf, dat had ik echt niet verwacht,” laat Loek weten.

Uiteraard mochten de jongens na de huldiging gewoon nog even met de beker de klassen langs.

Reacties