Jeroen Struik bezoekt CNS Zomerland

Foto: PR CNS Zomerland

De Flakkeese kinderboekenschrijver Jeroen Struik heeft dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan CNS Zomerland in Stellendam.

Hij las daar aan alle klassen voor uit zijn boek ‘Tim ging op reis’. De kinderen luisterden geboeid naar het verhaal van Tim, een heel normaal jongetje dat op een gegeven moment besloot op reis te gaan. Onderweg kwam hij geen enge draken of sprookjesfiguren tegen, maar normale mensen. In elk land ontmoette hij een koning, van koning druk tot koning streng.

Na het voorlezen ging Jeroen ook met de kinderen in gesprek en vertelde hij over zijn motieven om het boek te schrijven. Jeroen wil zo kinderen bekend maken met het geloof, vertrouwen, gezond verstand en het maken van bewuste keuzes. Tim is eigenlijk een moderne gelijkenis. “Tim kwam vele koningen tegen, die eigenlijk allemaal aan zichzelf dachten, maar uiteindelijk kwam hij wel bij de liefste koning. Koning Jezus,” zo hield Jeroen de jongere kinderen voor.

De kinderen hadden veel vragen voor hem. Waarom was Tim eigenlijk op reis gegaan? En waarom reed hij op een kameel? Tims bezoek aan de woestijn kon nagespeeld worden in de zandbak, bedachten de kleuters. De oudere kinderen wilden vooral weten hoe een boek schrijven nou in zijn werk ging. Hoe was Jeroen op het idee gekomen en hoe vind je nu iemand om de tekeningen te maken? Ze vonden het erg knap dat Jeroen een heel prentenboek had gemaakt, terwijl ze zelf vijf bladzijden volschrijven al best lastig vonden. Het werd in hun ogen helemaal een prestatie toen Jeroen vertelde dat hij twee jaar bezig geweest om het boek van idee tot product te realiseren.

LEES OOK: Ollie B. Bommel’s laboratorium druk bezocht

Dat was wel wat te lang, zo vonden de kinderen. Ryan uit groep 4 had een goed idee, zo vond hij zelf. “Als we nou met de hele klas een boek schrijven, allemaal een bladzijde. Dan zijn we sneller klaar.” Het bezoek van Jeroen was in elk geval een inspiratiebron voor de jonge schrijvers in spé.

Reacties