Ssst! De tijger slaapt

Foto: Sam Fish

Leerlingen van obs de J.C. van Gent in Sommelsdijk hadden woensdag 24 januari wel een heel speciale ochtend! De kinderen kregen namelijk een speciaal schoolontbijt, bestaande uit heerlijk verse eierkoeken van Bakkerij Bienefelt.

De eierkoeken waren onderdeel van het nationale Voorleesontbijt dat landelijk plaatsvond op woensdag 24 januari en dus ook op de J.C. van Gent school. De leerlingen van groep 1 en 2, en de kindjes van Kibeo werden na het heerlijke ontbijtje getrakteerd op een voorleessessie van niemand minder dan wethouder Gerrit de Jong.

In een kringetje en onder begeleiding van juf Yvonne Bakx leest De Jong voor uit het boek dat is bekroond tot Prentenboek van het jaar 2018. De kinderen luisteren aandachtig en doen helemaal mee met het verhaal. Het verhaal wordt dan ook levendig gemaakt aan het hand van poppen en een heuse slapende tijger. “Het helpt de kinderen de aandacht erbij te houden en om het levendig te maken. Ze vinden het geweldig!” zegt Yvonne Bakx. Er wordt nog een liedje gezongen en dan is het verhaaltje weer voorbij. “We gaan het boekje nog vaak voorlezen in de klas, dus we genieten gewoon nog even door,” aldus een tevreden juf.

LEES OOK: Verwarring over financiële positie Sopogo opgehelderd

Reacties