Loftrompet voor Juf Geerte

Foto: PR: obs de Westhoek

Juf Geerte Rijpma is door de stichting “Meer muziek in de klas” in het zonnetje gezet.

Ze heeft de “Loftrompet” ontvangen, een bijzondere award die jaarlijks uitgereikt wordt tijdens het Kerst muziekgala in Ahoy. Deze prijs wordt uitgereikt aan iemand die zich in het basisonderwijs bijzonder ingezet heeft voor muziek. Geerte is leerkracht van groep 2 op de Westhoek en zet zich in voor het muziekonderwijs in alle facetten.

Zij is zelf zeer muzikaal, inspireert andere leerkrachten hiermee en legt een verbinding met het muziekonderwijs als bestuurslid van het muziekgebouw Goeree-Overflakkee. Ze speelt zelf saxofoon bij fanfareorkest de Hoop in Stellendam. Geerte is ook actief in de stuurgroep cultuureducatie van Sopogo, omdat ze naast muziek ook andere cultuuruitingen een warm hart toedraagt.

LEES OOK: GO bakt appeltaarten voor de ouderen

Loftrompet
De Loftrompet is een bijzondere prijs en de AVRO/TROS hebben Geerte op een bijzondere manier “overvallen” door Buddy Vedder, presentator bekend van o.a. GTST, samen met haar in een kerstkoets door Ouddorp te laten rijden. De aankomst bij de Westhoek in Ouddorp met paarden en koets was dan ook zeer bijzonder. De leerlingen van de Westhoek hebben haar met applaus en gezang onthaald en begrijpen goed waarom hun juf Geerte deze prijs krijgt: “gewoon, omdat ze ontzettend leuk is met muziek!”

Juf Geerte was verrast en onder de indruk van alle feestelijkheden en benadrukte dat zij deze waardering zeker niet alleen verdient, omdat ze met veel mensen samenwerkt op muziekgebied. Maar: elke dag zingen, dansen en muziek maken wenst zij ieder kind op school toe!

Er is een filmpje gemaakt van de school, de omgeving en de uitreiking. Dit filmpje zal dan tijdens het kerstgala waar ook Koningin Maxima aanwezig is,  te zien zijn en dit wordt uitgezonden bij de NPO op zaterdag 23 december, 20:30 uur.

Reacties