Meester Bart neemt afscheid

Foto: Sam Fish

Meester Bart van Weezel mag vanaf deze kerst gaan genieten van een welverdiend pensioen na ruim 44 jaar te hebben les gegeven op RKBS de Achtsprong in Achthuizen.

“Ik heb altijd hier gewerkt, vanaf mijn 21ste”, vertelt Bart. “Op vrijdag haalde ik mijn diploma en op maandag stond ik hier voor de klas”. Toch best handig, die connecties. “Mijn vrouw, toen nog mijn vriendin, woonde hier in Achthuizen en zij kende iemand en zo ben ik via-via de school in gerold”.

“In de 44 jaar dat ik op de Achtsprong heb gewerkt heb ik het misschien twee keer wat minder naar mijn zin gehad door een vervelende klas en een verandering in het bestuur, maar verder heb ik het hier altijd naar mijn zin gehad. Anders had ik het natuurlijk nooit zo lang volgehouden”, zegt meester Bart. “Ik heb ook nooit problemen gehad met collega’s of ouders van leerlingen en ik heb met de ouders altijd een goede band gehad, dus er was nooit een reden voor mij om hier weg te gaan. Ik heb er wel een keertje aan gedacht om eens iets anders te gaan doen, maar dat is niks geworden en daar ben ik achteraf toch wel heel erg blij mee”.

LEES OOK: Edudelta College eerste Groene middelbare school op Flakkee

Herinneringen
“Het is heel lastig om uit zo veel jaren aan herinneringen een keuze te maken, maar als ik terug denk aan mijn carrière hier in Achthuizen dan gaan mijn gedachten eigenlijk automatisch naar de schoolkampen in Ouddorp”, er verschijnt ook meteen een grote lach op zijn gezicht als hij het erover heeft. “Dat was altijd zo’n groot feest, we hadden een bonte avond en een spooktocht. Het was echt heel erg leuk! Maar ook mijn 40-jarig jubileum hier op school zal me nog heel lang bij blijven. En ik heb een keer zelf de eindmusical voor groep 8 geschreven. Ik vond het leuk, maar dood eng toen het werd uitgevoerd, maar de kinderen en hun ouders vonden het hartstikke leuk en daar gaat het uiteindelijk om”.

Pensioen
Voordat meester Bart echt mag vertrekken is woensdag 21 december omgedoopt tot feestdag en staan hem veel leuke verrassingen te wachten, waar hij zelf uiteraard nog niks vanaf weet. “Ik weet alleen dat ik ’s ochtends word opgehaald. Maar ik ga gewoon genieten en als de kinderen een leuke dag hebben dan ben ik al lang blij”, aldus Bart van Weezel.

Reacties