Edudelta College eerste Groene VO

Foto: Sam Fish

Het Edudelta College in Middelharnis en Sommelsdijk mag zich officieel de eerste middelbare school met een groene vlag noemen.

De vlag werd op donderdagmiddag 15 december overhandigd door Hak van Nispen tot Pannerden van Eco-Schools Nederland. Dit gebeurde in de aula van het Edudelta College aan de Langeweg in Sommelsdijk onder het toeziend oog van alle leerlingen.

De school begon in 2015 met verschillende duurzaamheidsprojecten als de blikvanger in de Schoolstraat in Middelharnis, het duurzaam doorspoelen van toiletten, energie- en waterbesparingen, een fietstaxi met zonnepanelen, ze zijn gestart met het verkopen van gezonde voeding in de schoolkantine en op dit moment wordt al het afval dat op school wordt verzameld gerecycled.

LEES OOK: Knuffelbuddy’s voor zieke kids in Dirksland Ziekenhuis

“Wat zitten jullie op een gave school!”, zegt Hak bij de uitreiking van de vlag. “Jullie hebben zulke gave projecten lopen. Ik gebruik deze school landelijk altijd als voorbeeld voor andere scholen en daar mogen jullie onwijs trots op zijn. Jullie hebben deze groene vlag dubbel en dwars verdiend”.

Maar het was niet alleen de uitreiking van de vlag, de vlag moest natuurlijk ook gehesen worden. Alle leerlingen werden daarom verzameld op het plein voor de school. Iedereen nam een flesje mee voor het grote moment. De flesjes waren eerder die week opgehaald om gerecycled te worden, maar om te laten zien hoe goed ze bezig zijn werden de flesjes bij het hijsen van de vlag de lucht in gegooid als statement dat de flesjes in de plasticbak horen en niet op straat. Na het gooien van de flesjes zijn deze weer opgeraapt en in de recyclebak gegooid door leden van het eco-team van het Edudelta College.

Een groene vlag wordt uitgereikt aan duurzame scholen. Er zijn al aardig wat basisscholen op Flakkee  met een groene vlag, maar het Edudelta College is de eerste middelbare school met zo’n vlag.

Reacties