Nieuw schoolplein voor obs de Inktvis

Foto: Sam Fish

Vrijdag 5 april was het een aardig feestje op het schoolplein van obs de Inktvis in Dirksland. Na de laatste regenbui werd namelijk het vernieuwde schoolplein officieel geopend.

Door Sam Fish

Vijf minuten voor het grote moment viel de regen nog met bakken uit de lucht, maar op het grote moment zelf werd de lucht strakblauw. Een mooi moment dus voor Sam (12) en Jill (5) om het schoolplein officieel te openen. Dat deden ze door het lint aan de nieuwe klimhut door te knippen.

“We zijn al een paar jaar bezig met dit nieuwe plein”, vertelt directrice Sabina Smaal. “We zijn al jaren aan het sparen met sponsorlopen en andere acties. We krijgen elk half jaar geld vanuit de Kledingbeurs in de VIC. En de opa van een van onze leerlingen werkt bij de Shell en die heeft onze wens voorgedragen bij de ondernemersraad. Die waren enthousiast en hebben de pannakooi cadeau gedaan. Daar zijn we natuurlijk heel dankbaar voor! Max Verwijmeren is vandaag ook namens hen aanwezig.”

Op het vernieuwde plein staat nog altijd de inktvis-glijbaan. Die hoort tenslotte bij de school. Verder zijn er dus een klimhut en een pannakooi gerealiseerd. En met de tegels die uit het plein gehaald zijn, is er een bank gemaakt. “Dat is ons buiten lokaal”, laat Sabina weten. “Er staat een groot krijtbord waarop leerkrachten dingen uit kunnen leggen, we hebben het overdekt met een zonnedoek en zo kunnen kinderen buiten verder leren. En tot slot hebben we ook een grote schommel met een zandloper. Dan hoeven de kinderen niet meer te ruziën over wanneer er gewisseld wordt.”

En het plein valt goed in de smaak. “Er zijn veel minder opstootjes onderling, doordat er veel meer te doen is. Het is echt een heel fijn plein geworden”, aldus Smaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen