Ook kleine apparaten leveren op via Wecycle

Foto: Wecycle

Scholen op Goeree-Overflakkee laten zien dat ook kleine apparaten wat opleveren via Wecycle. En dat is volgens de organisatie een belangrijke les.

Miljoenen kleine apparaten liggen te verstoffen, verdwijnen bij het afval of worden niet eens herkend als elektrisch afval. Obs het Stellegors in Stellendam en Daltonschool de Vliegers in Middelharnis hebben onlangs meegedaan aan Wecycle. Zij hebben met de inzamelactie voor kleine apparaten bijgedragen aan meer recycling voor grondstoffen. En daarmee ook automatisch aan een stukje bewustwording.

In ruil voor alle kleine apparaten kregen ze een Wecycle Certificaat met beloning en ontving Stichting Jarige Job een donatie. Zo krijgen ingeleverde apparaten nog meer waarde!

Stichting OPEN

Stichting OPEN organiseert de Wecycle scholencampagne. De stichting is verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Steven van Eijck is voorzitter van Stichting OPEN. Hij benadrukt dat de rol van scholen cruciaal is. “Zij leren kinderen al op jonge leeftijd elektrisch afval te identificeren en op een verantwoorde manier te verwerken. Of dat nu door recycling is of door het een nieuw leven te geven. Hun voorbeeld inspireert en trekt ook hun ouders en familie mee om zorgvuldiger met onze planeet om te gaan.”

Stichting Jarige Job

Maar het recyclen van kleine apparaten is niet het enige goede aan de actie. De inzamelingsactie is gekoppeld aan een donatie aan Stichting Jarige Job. Die stichting zorgt ervoor dat kinderen uit minderbedeelde gezinnen ook een feestelijke verjaardag kunnen vieren. En door de koppeling met Wecycle is dat nu voor nog meer gezinnen mogelijk. Met de inzamelactie helpen de leerlingen dus niet alleen het milieu, maar ook andere kinderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen