Obs de Regenboog heeft een Bieb Op School

Foto: Sam Fish

Lezen is leuk, leerzaam en goed voor de ontwikkeling. Het is daarom belangrijk dat kinderen goede toegang hebben tot boeken. Obs de Regenboog in Ooltgensplaat heeft daarom op maandag 15 januari een echte Bieb Op School gekregen.

Door Sam Fish

Ooltgensplaat heeft geen bibliotheek. Dus om aan echt goede kinderboeken te komen moeten ouders naar Oude-Tonge. Maar ook die bibliotheek is niet altijd open. Ouders zonder eigen vervoer hebben dan een flinke reis voor de boeg als ze hun kinderen willen laten lezen. Dat is precies waarom de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta de Bieb Op School heeft uitgerold. De Bieb Op School is gevuld met alle populaire boeken voor alle leeftijden op de basisschool. Kinderen worden door een leesconsulente geholpen bij het uitkiezen van het juiste boek en mogen zelfs boeken lenen om mee naar huis te nemen.

Dat lenen gebeurt ook op de officiële manier. De leerlingen van de school krijgen allemaal een eigen pasje waarmee ze boeken mogen lenen. Daar hoort een tas bij waarin ze de boeken kunnen meenemen. En dan is het alleen nog een kwestie van genieten.

Opening

De opening van de bieb op de Regenboog gebeurde dus op maandag 15 januari. Een mooie start van het nieuwe schooljaar. Elke klas mocht de bieb opnieuw openen door een lintje door te knippen. De kleuters waren enorm enthousiast over het nieuwe aanbod van de boeken. Ze stoven meteen naar de bak met prentenboeken en kozen er een uit om in de klas voor te laten lezen. Dat is natuurlijk niet helemaal mogelijk om ze allemaal die dag nog voor te lezen. Maar de juf beloofde de kinderen wel dat ze elke dag een nieuw boek mochten uitzoeken om voor te lezen in de klas. Een mooie belofte.

De Bieb Op School is gevuld met genoeg boeken voor de hele school. “Het zijn gemiddeld zo’n zeven boeken per leerling”, vertelt Caroline Kuiper van de Bieb Op School. “Die mogen ze natuurlijk niet allemaal tegelijk meenemen, maar zo zorg je wel dat het aanbod groot genoeg is. Daarbij zorgen wij ervoor dat we de bieb elke zes tot acht weken voor dat de boeken worden aangevuld met de nieuwste boeken. Zo houden we het aanbod up-to-date en blijft het leuk en relevant voor de kinderen.”

Op dit moment hebben bijna alle basisscholen op Goeree-Overflakkee een Bieb Op School. De scholen die deze nog niet hebben, krijgen hem dit schooljaar nog.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen