SOPOGO en SOVOGO tekenen intentieverklaring

Foto: PR RGO

De stichtingen SOPOGO en SOVOGO hebben een intentieverklaring ondertekend die de samenwerking structureel verbetert.

SOPOGO staat voor Stichting Openbaar Primair Onderwijs Goeree-Overflakkee. De SOVOGO is de afdeling voor het voortgezet onderwijs. De verklaring is een eerste stap naar het onderzoeken van een strategische en structurele samenwerking. Die samenwerking is gericht op het versterken van openbaar en inclusief onderwijs op het eiland.

Er vallen twaalf basisscholen op het eiland onder SOPOGO en twee middelbare scholen onder de SOVOGO. De beide organisaties zetten zich daarmee in voor openbaar onderwijs op het eiland. Daar is iedereen welkom, ongeacht geloof, levensovertuiging of afkomst. Deze gezamenlijke visie is de basis voor de voorgenomen nauwere samenwerking.

Samenwerking

Er bestaan al informele samenwerkingen tussen de twee stichtingen. Nu zijn ze bezig met het verkennen van een formele samenwerking op bestuurlijk niveau. Om die mogelijkheden verder te onderzoeken, hebben de bestuurders van beide stichtingen de verklaring ondertekend.

De beoogde samenwerking richt zich op het versterken van bestuur, toezicht en operationele zaken. De primaire doelstellingen zijn het bevorderen van het openbaar onderwijs. Maar ook het soepeler maken van de overgang van basisschool naar middelbare school en het efficiënter beheren van financiële middelen.

Onderzoek

Het plan wordt stap voor stap onderzocht. In de komende maanden start een intern onderzoekstraject om een grondige analyse te maken van de situatie bij beide organisaties. Hierbij wordt ook onderzocht in welke vorm de twee stichtingen het best kunnen samenwerken. “Deze samenwerking heeft geen nadelige gevolgen voor het personeel,” benadrukt Manja Voogd. Zij is interim-bestuurder van SOPOGO. “Wij zien juist een grote meerwaarde voor verdere versterking van ons onderwijs door samenwerking voor onze leerlingen van 4 tot 18 jaar.”

Arie Cové, Bestuurder RGO/SOVOGO, vindt het een mooie kans voor het openbaar onderwijs. “Het is een stap vooruit om de kwaliteit verder te verbeteren.” De stichtingen kijken uit naar het onderzoekstraject en het bundelen van krachten. Samen sterk voor openbaar onderwijs op het eiland, voor de jongeren van de toekomst!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen