Wethouder Eijkenduijn geeft gastles over respect

Foto: PR Gemeente goeree-Overflakkee

Van 6 tot en met 12 november is het de nationale week van het respect. En daar haakt de gemeente ook op in.

Om respectvol samenleven op lokaal niveau te vergroten is gemeente sinds 2022 officieel partner. Tijdens de Week van Respect geven honderden gastsprekers door heel Nederland gastlessen op scholen, sportclubs en bij jongerenwerkorganisaties. Zo ook wethouder Eijkenduijn. Maandag 6 november was hij aanwezig bij cbs Eben Haëzer in Goedereede. Daar deelde hij persoonlijke verhalen met leerlingen van verschillende groepen. Ook ging hij met hen in gesprek in probeerde hij hen te inspireren.

Wethouder Eijkenduijn onderstreept het belang van deze week. “De sleutel tot een respectvolle samenleving ligt in de handen van de jeugd. Want wat zij vandaag leren, dragen ze morgen met zich mee. Laten we hen inspireren en aanmoedigen om actief deel te nemen aan het creëren van een samenleving waarin iedereen zich welkom voelt. Op die manier bouwen we samen aan een omgeving waarin iedereen respectvol met elkaar omgaat.”

Verschillende onderwijsinstellingen op het eiland hebben eerder een Respect Foundation RespectBox ontvangen. Deze box wordt kosteloos verstrekt en is gevuld met inspiratie- en lesmaterialen. Zo kan de hele school aan de slag met het thema respect.

Respect Foundation

Sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de nationale bewustwordingscampagne Week van Respect. Met deze campagne hebben ze al 3,3 miljoen jongeren weten te bereiken. De Respect Foundation heeft als missie om de maatschappij mooier te maken. Dat doen ze door met jongeren te werken aan respect voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen. De stichting gelooft dat alle jongeren een moreel kompas in zich hebben dat geactiveerd en begeleid kan worden. Samen: professionele opvoeders, samenwerkingspartners, financiers, het eigen expertteam en jongeren zelf.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen