Nobelaer-leerlingen halen meer uit het schoolplein

Foto: Sam Fish

Een leuke, gezellige en sportieve manier om de dag in te vullen. Op RKBS de Nobelaer in Oude-Tonge kwam een team van Beweeg Wijs langs op school.

Door Sam Fish

Beweeg Wijs zorgt ervoor dat buitenspelen in de pauze leuk is voor alle kinderen. Soms gebeurt er zoveel tegelijk dat kinderen niet weten wat ze moeten doen. Het is te overweldigend of ze durven niet aan te sluiten bij een clubje. Maar dat is nu verleden tijd. Kinderen van groep 8 werden op dinsdag 12 september opgeleid tot juniorcoaches. Zij zorgen ervoor dat het speelkwartier op het plein voor iedereen leuk is. De leerlingen wordt uitgelegd hoe ze variatie kunnen aanbrengen in een activiteit om het voor iedereen uitdagend en leuk te maken.

Het plein wordt het komende jaar ingedeeld in kleuren. Per kleur verschilt de activiteit voor de kinderen. Samen spelen, tegen elkaar spelen, om de beurt of juist alleen. De achtstegroepers houden alles in de gaten en zorgen dat alles goed verloopt. De leerlingen mogen zelf kiezen of ze juniorcoach willen zijn en doen dit om de beurt. Zo kunnen ze zelf ook nog genieten van hun pauzes. Al vinden de meeste kinderen het niet erg, ze mogen namelijk eerder de klas uit om alle spellen buiten neer te zetten en ze komen later terug omdat ook alles weer opgeruimd moet worden.

In heel Nederland zijn er al diverse scholen die het schoolplein verdeeld hebben in kleuren. De Nobelaer verdeelt het plein dit schooljaar nog met krijt. Zo kunnen ze zien welke zone waar het beste tot zijn recht komt. Als de beste plekken zijn gevonden voor de spellen, dan worden de zones met verf vastgesteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen