Startblok neemt afscheid van Marga en Tammo

Foto: Sam Fish

Het onderwijs is een vak dat je echt moet liggen. Daar heb je een speciaal soort mens voor nodig. En obs het Startblok in Oude-Tonge nam op vrijdag 30 juni afscheid van twee van deze mensen.

Door Sam Fish

Marga Witvliet (67) en Tammo Edens (70) zijn er klaar voor om met pensioen te gaan. Althans, Marga gaat na 48 jaar in het onderwijs lekker genieten van haar vrije tijd. Maar Tammo kan het zelfs na 45 jaar niet helemaal achter zich laten. “Ik heb me voor volgend jaar alvast aangemeld voor wat taken die gedaan moeten worden. Ik kan het niet helemaal achter me laten,” laat hij weten. Zo helpt hij volgend jaar onder meer mee met het maken van het decor voor de musical.

Het grote afscheid vond dus plaats op vrijdag 30 juni en de hele school was erbij. De ongeveer 150 leerlingen hadden in klasverband een liedje of gedicht ingestudeerd die ze lieten horen aan hun juf Marga en meester Tammo.

Speciaal soort mensen

Dat je in het onderwijs met speciale mensen te maken hebt, weet ook wethouder Berend Jan Bruggeman. Hij kan de twee namens de gemeente bedanken voor hun jarenlange inzet. “Normaal gesproken gaan mijn bezoekjes over inhoudelijke onderwijs dingen. En dan is een feestje als dit een mooie afwisseling,” laat Bruggeman weten. “We weten allemaal hoe belangrijk mensen zijn in het onderwijs. Jullie hebben ruim 40 jaar in het onderwijs gezeten en dat is een hele prestatie. Jullie hebben dan ook alles wat een goede leerkracht nodig heeft. Denken in oplossingen en mogelijkheden, altijd vrolijk, kan goed luisteren en meedenken, lief voor een ander, draait nergens de hand voor om, waardevol, veel ervaring en een hart van goud. Het wordt dan ook een gemis voor het onderwijs op Goeree-Overflakkee, maar jullie hebben het pensioen enorm verdiend. Namens de gemeente Goeree-Overflakkee wil ik jullie dan ook bedanken voor jullie tomeloze inzet.”

Mooie verrassing

De twee vonden het een geweldige verrassing. “Natuurlijk, we wisten dat er iets ging gebeuren, maar we wisten niet wat. En dit was echt geweldig. Een schitterende verrassing,” noemt Tammo het. “Ik ga natuurlijk de school, de kinderen en de collega’s missen. Daarom kom ik ook gewoon weer terug. Het is als een warm bad als je hier binnenkomt, echt een soort familie gevoel. Dat wil ik nog niet helemaal achter me laten.”

Ook Marga vond het een geweldige ochtend. “Dit had ik totaal niet verwacht,” vertelt ze. “Er is veel werk van gemaakt en de stukjes van de kinderen waren heel erg leuk. Echt een verrassing. Ik heb hier een enorm fijne tijd gehad en dat ga ik wel missen. Maar na 34 jaar op deze school is het klaar en tijd voor mijn pensioen. Maar ik heb hier altijd met heel veel plezier lesgegeven.”

Cookieinstellingen