Klachtenlijn van LAKS staat roodgloeiend

Foto: Afbeelding van Wokandapix via Pixabay

De klachtenlijn van het LAKS heeft tot dusver bijna 284.000 klachten binnengekregen over de eindexamens voor middelbare scholieren.

Daarmee wordt bijna het recordaantal van 285.700 klachten van vorig jaar geëvenaard. Een woordvoerder van LAKS laat weten dat de negende dag van de examens een “relatief druk dagje was” voor de klachtenlijn.

Scholieren klagen vooral dat de examens te moeilijk of te lang zijn. LAKS hoort dat leerlingen zich onvoorbereid voelen of een achterstand hebben. Dat is voor een deel de nasleep van de coronapandemie. Maar het komt ook door het lerarentekort “waardoor ze lessen hebben moeten missen”, aldus de zegsvrouw. LAKS ziet de klachten bij een brede groep, wat de organisatie “zorgen baart”.

Drukke donderdag

Donderdag telde LAKS de meeste klachten over het natuurkunde-examen voor de havo en het biologie-examen voor het vwo. Daarover werd vooral geklaagd over de moeilijkheidsgraad van de examens. Leerlingen vonden ook dat hun behandelde lesstof niet overeen kwam met het examen.

Verder belde donderdag een hele boze leerling omdat hij last had van zijn ogen vanwege de felheid van het witte papier in de zon. “Zonwering kan daarom fijn zijn bij een examen,” aldus de LAKS-woordvoerster.

De eindexamens begonnen op donderdag 11 mei en duren tot eind deze maand. In juni zijn de herexamens.

Cookieinstellingen