Pannenkoekendag is weer ongekend populair

Foto: Koopmans, Tefal

Op vrijdag 17 maart gaan zo’n 75.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland weer massaal pannenkoeken bakken voor ouderen.

“De belangstelling om ouderen te verwennen met zelfgebakken pannenkoeken is weer groot. Net zo groot als voor corona,” aldus de initiatiefnemers. In Zuid-Holland doen 283 basisscholen mee. Kinderen uit onze provincie dragen ouderen sowieso een warm hart toe. Dat blijkt ook uit allerlei extra activiteiten die juffen en meesters dit jaar organiseren. Elke school geeft een eigen twist aan deze echte Nederlandse traditie. Dat doen ze aan de hand van het thema ‘Jong houdt van oud, jong bakt voor oud’.

Op Nationale Pannenkoekdag worden ouderen uit de buurt in het zonnetje gezet. “Samen pannenkoeken eten blijkt een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens,” aldus Marieke Grit van Koopmans.

Zuid-Holland op nummer 1

Dankzij het enorme enthousiasme blijft Nationale Pannenkoekdag ongekend populair. Dat komt dus door leraren, leerlingen, vrijwilligers én de ouderen. Tijdens deze zestiende editie doen 1.510 scholen in Nederland mee. “Daarmee is de belangstelling voor dit evenement weer net zo groot als voor corona,” aldus Loes Tigelaar van Tefal.

Ook in Zuid-Holland blijft het een populaire actie. In de Top 3 staat deze provincie wederom op de eerste plaats met 283 deelnemende scholen. Zij worden gevolgd door Gelderland (201) en Noord-Brabant (193). In heel Nederland gaan 75.000 leerlingen voor 79.000 ouderen zo’n 162.500 pannenkoeken bakken. Daarvoor krijgen ze 16.250 Koopmans Pannenkoekmixen, 3.250 Tefal pannenkoekpannen en 45.000 koksmutsen.

Jong en oud in contact

Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren sinds 2007 Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen. Zo heeft iedereen een leuke dag.

nationale pannenkoekendag

Cookieinstellingen