Kinderen krijgen gastles over energie besparen

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Leerlingen op Goeree-Overflakkee krijgen de komende tijd les over energie besparen. Eén van die lessen vond plaats op vrijdag 17 februari.

De lessen zijn bedoeld voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De gastlessen worden gegeven door Stichting Milieu Dichterbij. Bewust omgaan met de wereld begint al op jonge leeftijd. Daarom wil gemeente Goeree-Overflakkee op deze manier kinderen betrekken bij dit onderwerp. Vrijdag 17 februari woonde wethouder Jaap Willem Eijkenduijn een gastles bij op de School met de Bijbel ‘Koningin Beatrix’ in Ouddorp.

“Met 40 gastlessen bereiken we 800 tot 900 leerlingen. En natuurlijk evenzoveel huishoudens – op Goeree-Overflakkee,” vertelt Rob van der Drift. Hij verzorgt namens Stichting Milieu Dichterbij de gastlessen op het eiland.

Enthousiast

“De kinderen deden ontzettend enthousiast mee,” laat wethouder Jaap Willem Eijkenduijn weten. “Bewust omgaan met de wereld, onze energiebronnen en het klimaat begint al op jonge leeftijd. Als een kind begrijpt waarom we zuinig moeten zijn met energie, en hoe we daar zelf ons steentje aan bij kunnen dragen, ben je al een heel eind op de goede weg! En zij zijn op hun beurt weer een inspiratie voor hun ouders en opa’s en oma’s. Dus heel mooi om te zien dat onze leerlingen met zo veel enthousiasme aan de gang gaan met dit onderwerp.”

Minihuisjes

Op de basisschool in Ouddorp leerden leerlingen welke soorten energie er zijn en hoe die worden opgewekt. Gastdocent Rob ging ook in gesprek met de kinderen over hoe ze thuis omgaan met energie. Daarna mochten de leerlingen aan de slag met minihuisjes.

“De opdracht is om het huisje zo warm mogelijk te houden,” legde de docent uit. De leerlingen kregen isolatiematerialen. Denk daarbij aan kleine lapjes stof, stukjes karton en rubberen reepjes. Daarmee konden ze hun huisje energiezuinig maken. Door deze doe-opdracht leren kinderen spelenderwijs hoe ze het energieverbruik kunnen verlagen.

De komende tijd worden in totaal 40 gastlessen gegeven op scholen op Goeree-Overflakkee. De energielessen zijn onderdeel van het programma Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee.

minihuisje gastles energiebesparen

Cookieinstellingen