Kleuters J.C. van Gent vieren kerst met musical

Foto: Sam Fish

Kerst is al een feest op zich, maar als de kleuters van obs de J.C. van Gent in Sommelsdijk een musical opvoeren, dan kan het helemaal niet meer stuk.

Door Sam Fish

In totaal zijn er drie combinatieklassen van groep 1 en 2. Al deze groepen kregen een eigen deel van de musical om voor te dragen. Het verhaal was naar het boek ‘De kleine kerstboom’ van Ruth Wielockx. Voor de opvoering hebben ze liedjes geleerd en kregen ze dansles van juf Judith. Allemaal in kerststijl natuurlijk. En de aankleding van de gymzaal maakte het helemaal af. De ruimte was door enthousiaste ouders volledig versierd met lampjes, slingers en kerstbomen!

De kleine kerstboom

Voor de musical zijn de kleuters verkleed als kerstboom, ondernemer, sneeuwpop of rendier. Zo zijn er een bakker, slager, groenteman, kapster en zelfs een burgemeester die bij de kerstboomverkoper een boom komen kopen. Ze willen allemaal een speciale boom. Een grote, dikke of juist een dunne boom. Maar niemand wil de kleine kerstboom mee naar huis nemen. Als aan het einde van de dag de winkel sluit, blijft het kleine kerstboompje alleen achter.

Maar de kleine kerstboom is niet lang alleen. Er komt uiteindelijk een oude man die de kleine kerstboom meeneemt. Het boompje is eerst een beetje verdrietig. Want als ze met een oude man meegaan, zien ze geen blije kindergezichtjes. Maar niets is minder waar. De oude man blijkt namelijk de kerstman te zijn!

Groot feest

De musical wordt afgesloten met een grote groepsdans op het nummer ‘Niets is cooler dan kerstmis’ van Kinderen voor Kinderen. En als klap op de vuurpijl mochten de kleuters de volgende dag tot 10 uur naar school komen. Konden ze lekker even uitslapen na de drukke en late avond.

Kleutermusical J.C. van Gent 2022 Kleutermusical J.C. van Gent 2022

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen