School met de Bijbel wordt volledig afvalvrij

Foto: RAD BV

Op donderdag 8 december was de kick-off van de Afvalvrije School bij de School met de Bijbel in Sommelsdijk.

Tijdens deze kick-off kregen leerlingen drinkbekers uitgedeeld. Zo hoeft niemand meer een pakje drinken mee te nemen. Ook zijn er nieuwe prullenbakken geplaatst voor de diverse afvalstromen. Zo kunnen alle soorten afval gescheiden ingeleverd worden. Maar dat is niet het enige goede aan die afvalbakken. De klas die deze het mooist versiert, kan nog een prijs winnen ook!

Daarnaast krijgt elke klas een poster waar duidelijk op staat aangegeven in welke bak het afval mag.

Afvalvrije School

Het belangrijkste is nog dat de leerlingen leren over het scheiden van afval. Als Afvalvrije School is het de bedoeling dat je minder afval creëert en werkt aan circulariteit. Dat houdt dus in dat ze spullen hergebruiken zodra dit een optie is. Om hier beter in te worden krijgen ze zes online lessen over afval. Ze mogen een kijkje nemen in een vuilniswagen. En ze leren zelf plastic te recyclen met de shreddermachine.

Wil je als school ook gratis gebruik maken van dit programma? Dat kan! Kijk voor meer informatie op de website van de RAD of stuur een e-mail naar [email protected]. Na het voltooien van dit programma mag de school zich officieel een Afvalvrije School noemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen