Obs de Inktvis opent nieuwe bibliotheek

Foto: Sam Fish

Al diverse scholen op Goeree-Overflakkee zijn de samenwerking aangegaan met bibliotheek de Zuid-Hollandse Delta. Nu ook de Inktvis in Dirksland.

De oude schoolbibliotheek is verhuisd naar een andere plek. Die boeken blijven wel, maar waren redelijk verouderd. En dus was het tijd voor vernieuwing. En speciaal daarvoor hebben de docenten hun lerarenkamer opgegeven. Die ruimte werd al te klein waardoor ze steeds vaker in de hal hun boterham aten. En nu heeft hun oude ruimte een nieuw doel gekregen: de bibliotheek op school.

De opening hiervan was op maandagochtend 10 oktober. Wethouder Berend Jan Bruggeman kwam een stukje voorlezen uit een boek. Daarna mochten de kinderen zelf een kijkje nemen in hun nieuwe bibliotheek. Elk kind krijgt een biebpas waarmee ze boeken kunnen lenen en een tas waarin ze een boek mee naar huis kunnen nemen.

Lezen is belangrijk

Lezen is niet alleen heel erg leuk, het is ook nog eens heel belangrijk. Dat geldt ook voor voorlezen. Want hoe meer kinderen bezig zijn moet boeken, hoe groter hun woordenschat wordt. Hun verhaalbegrip en taalkundigheid worden ook ontwikkeld door het lezen van boeken.  

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NieuwsNL_GO (@nieuwsnl_go)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen