De scholen zijn weer begonnen!

Foto: Afbeelding van Venita Oberholster via Pixabay

Het is weer oppassen geblazen als je met de auto door het dorp moet vanaf vandaag. De scholen zijn namelijk weer begonnen.

Fietsers komen weer van alle kanten en waarschijnlijk ook met grote groepen tegelijk. Het wordt dus weer extra goed opletten. Maar dat is natuurlijk niet alles. Na een heerlijke zomervakantie vol prachtig weer is het voor de kinderen weer tijd om te gaan bikkelen. Lange dagen, althans, zo voelt het voor veel kinderen, in de klas. Luisteren naar de meester of juf, aan het werk gaan. En af en toe even lekker buiten spelen om de extra energie kwijt te kunnen.

Kortom, hard werken en regelmaat. Voor veel kinderen zal het een opluchting zijn dat ze weer naar school kunnen. Voor sommige ouders overigens ook. Veilig Verkeer Nederland doet in ieder geval een oproep voor de veiligheid van iedereen.

Veilig Verkeer Nederland 

Veilig Verkeer Nederland start elk jaar aan het begin van het schooljaar een campagne. Dan vinden namelijk de meeste verkeersongelukken plaats. Die campagne heet ‘Onze scholen zijn weer begonnen’. Van daaruit roepen ze samen automobilisten op om een gepaste snelheid te rijden. Daarnaast bereiden ze leerlingen zo veel mogelijk voor op een veilige start na de zomervakantie. Door de krachten te bundelen zijn ze in staat om hier landelijk voldoende aandacht voor te vragen en aan te besteden. Kijk voor meer informatie en tips op de website van Veilig Verkeer Nederland.

Overigens doet ook ons eigen politieteam een oproep voor de verkeersveiligheid.

Cookieinstellingen