Kbs de Nobelaer viert carnaval op school

Foto: Sam Fish

Een open podium, een school voor verklede kinderen en docenten én feestmuziek. Dat zijn dé ingrediënten voor de carnaval op kbs de Nobelaer in Oude-Tonge!

Door Sam Fish

Carnaval op Goeree-Overflakkee? Klopt dat wel? Ja zeker, carnaval is van oudsher een katholiek feest. En aangezien deze school in Oude-Tonge een katholieke achtergrond heeft, doen ze mee met het gezellige feest. En dus waren op donderdag 24 februari alle kinderen verkleed naar school gekomen. Ook de docenten hadden een mooie outfit aangetrokken voor de gelegenheid.

In de hal van de school werd een open podium opgebouwd. Leerlingen konden zich vooraf inschrijven om hier iets op te voeren en ook veel klassen deden samen iets leuks. Het was de zware taak aan de jury om daar een winnaar uit te kiezen. Die bokaal en eeuwige roem gingen uiteindelijk naar twee jongens met een goochelact uit groep zeven. “De tweede prijs was voor een aantal damens uit groep 5. Zij deden een super leuk dansje met een mooie choreografie,” vertelt juryvoorzitter en schooldirecteur John Damen. “En groep 3 is derde geworden met een klassiek lied. Zij werden door de meester begeleid op de blokfluit.”

Feest

Tussen de optredens door en natuurlijk achteraf werd er hard gefeest, gedanst en er werden polonaises gelopen. Het was dus een echte carnaval in Oude-Tonge.

Cookieinstellingen