Vierde School op SEEF label voor cbs het Kompas

Foto: Sam Fish

Met bijna alle punten die gehaald konden worden heeft cbs het Kompas in Stellendam voor de vierde keer een School op SEEF label binnen weten te halen. Hiermee laten ze zien dat ze de verkeersveiligheid erg serieus nemen!

Door Sam Fish

Het label is twee jaar geldig en moet je dus steeds weer opnieuw verdienen. Dat betekent dus dat het Kompas al acht jaar bezig is met School op SEEF. Het is een verkeerseducatieproject dat elke klas van het basisonderwijs betrekt bij de verkeersveiligheid.

De hele school heeft dus meegewerkt aan het verdienen van het nieuwe label. Van groep 1 tot en met groep 8, iedereen op z’n eigen manier.

Proficiat

De voorlopig laatste coronaversoepelingen gingen een dag na de uitreiking van het label in. En dus gebeurde dit voor de laatste keer digitaal. Alle klassen van de school zaten samen met wethouder Peter Feller in een zoommeeting. Elke klas had ook een envelop gekregen met een verkeersvraag. Bij een goed antwoord kreeg de klas twee letters. Deze vormden samen het woord ‘Proficiat’.

“Wat mij betreft een hele grote proficiat,” zegt de wethouder. “Als eerste complimenten voor de quiz. Ik vind het heel knap hoe jullie tot de goede antwoorden zijn gekomen. Het bewijst dat jullie de verkeersregels goed kennen. En als gemeente vinden we verkeersveiligheid erg belangrijk. Dat moet je samen doen. Je moet goed op jezelf letten, maar ook op anderen. Jullie laten zien dat je dit goed beheerst.”

Presentje

Behalve het nieuwe label en het bordje voor op de deur, krijgt de school ook een cheque van 250 euro. Daarmee kunnen ze de verkeerslessen verder uitbreiden. De school heeft op hun beurt gezorgd voor iets lekkers voor de kinderen. En voor de verkeersouders is er een mooie bos bloemen als dank voor hun inzet.

Cookieinstellingen