Aantal klachten over eindexamen bereikt recordhoogte

Foto: Afbeelding van Jan Vašek via Pixabay

Deze eindexamenperiode is bij het LAKS een recordaantal klachten binnen gekomen. Het zijn er tot nu toe zo’n 209.000.

Het oude record stamt uit 2016. Toen kwamen er zo’n 5000 klachten minder binnen, namelijk 204.000. Dat zegt woordvoerster Myriam van de Wiel van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS).

Examens

Maandag deden de vwo’ers examen in kunstvakken en bedrijfseconomie. Havoleerlingen gingen op voor scheikunde en maatschappijwetenschappen. Eén leerling kon niet aan het scheikunde examen beginnen. Het op naam gestelde examenvel bleek namelijk in een ander schoolgebouw te liggen. Na ruim een half uur was het examen alsnog op de goede plek.

Vmbo’ers bogen zich gisteren over de talen Spaans, Arabisch, Turks en Fries. Over Arabisch was maandagavond welgeteld één klacht binnengekomen. Over Spaans kwamen er tien binnen op een totaal van 616 leerlingen die het vak volgden.

Klachten

De meeste klachten en meldingen ontving LAKS over de toets Nederlands voor de havoleerlingen. Dat examen vond plaats op woensdag 19 mei. Daarover kwamen zo’n 16.000 klachten binnen.

Dinsdag, vandaag dus, is de laatste dag van het reguliere eindexamen. Dan gaat het opnieuw om de talen Spaans, Arabisch, Turks en Fries. Dan zijn echter de havisten en vwo’ers aan de beurt.