AOb: Openen van scholen moet verantwoord gebeuren

Foto: Afbeelding van Wokandapix via Pixabay

Het voortgezet onderwijs moet pas weer open gaan als het OMT “heel duidelijk aangeeft dat dit verantwoord is.” Dat vindt de Algemene Onderwijsbond.

“Het gaat om de gezondheid van docenten en ondersteuners in de scholen. Daar moet je geen risico’s mee nemen,” aldus de AOb. Daarbij vraagt de bond zich af of het verantwoord is om de scholen weer volledig te openen. Zeker zolang niet iedereen die dat wil gevaccineerd is. “Als het OMT twijfelt zeggen wij: kies voor veiligheid. Het is een bizar jaar geweest, als het moet houdt iedereen het de laatste weken ook wel vol.”

Openen middelbare scholen

Het kabinet wil graag dat middelbare scholen weer verder opengaan. Daarbij zou de huidige anderhalve meter afstand tussen leerlingen worden opgeheven. Zo kunnen ze allemaal weer in één klaslokaal. Op verzoek brengt het OMT volgende week advies uit over het verder openen van de scholen.

Pas na dat advies wordt de beslissing genomen door het kabinet. Dit gebeurt uiterlijk op 25 mei. De scholen zouden dan 1 juni weer open kunnen gaan tot aan de zomervakantie.