Eerste digitale dictee voor kinderen groot succes

Foto: Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Lees- en taalvaardigheid is een belangrijk thema waar de bieb zich sterk voor inzet. Kinderen aan het lezen en schrijven krijgen en houden is toch een uitdaging in deze digitale wereld.

Daarom organiseerde de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta samen met Bibliotheek de Boekenberg een online dictee. Een dictee organiseren is natuurlijk niets nieuws, maar online via een livestream wel. Het Bieb Dictee vond plaats op vrijdag 19 maart en wat een succes was het! Ruim 800 kinderen van tot en met 12 jaar deden vanuit de klas mee aan het Bieb Dictee. Zij testten op die manier hun taalkennis en lieten zien wat ze kunnen!

Bieb Dictee

Schrijfster Janneke Schotveld is de bedenkster van Superjuffie. Speciaal voor het dictee had zij een mooi verhaal geschreven dat kinderen woord voor woord moesten opschrijven. Natuurlijk inclusief leestekens.

Ook was er een apart dictee voor volwassenen. De tekst hiervoor was geschreven door actrice en schrijfster Nhung Dam. Zij schreef een tekst met diverse taalkundige valkuilen, maar natuurlijk wel in een mooi verhaal. Aan dit dictee deden zo’n 100 volwassenen mee.

Een geslaagd idee dus!