Basisscholen blijven nog een dagje langer dicht

Foto: Sam Fish

Hoera! De basisscholen mogen vandaag officieel de deuren weer openen voor alle leerlingen! Toch blijft een groot deel nog een dagje extra dicht.

Door Sam Fish

Het langer dicht houden van de basisscholen heeft natuurlijk te maken met de sneeuwval van afgelopen zondag. Echter is het niet helemaal het geval dat het gaat om sneeuwvrij en winterpret voor de kinderen. Het probleem is namelijk dat niet alle docenten naar school kunnen. De wegen zijn op veel plekken nog niet veilig genoeg om overheen te rijden en ook het openbaar vervoer rijdt nog niet op maandagochtend.

Sopogo 

Het probleem is dat niet alle docenten wonen in hetzelfde dorp als waar zij lesgeven. Stichting Openbaar Primair Onderwijs Goeree-Overflakkee (Sopogo) laat weten dat geen enkele openbare basisschool op het eiland volledig kan draaien. In totaal zijn er 12 openbare basisscholen op het eiland onder de vleugel van Sopogo. Er is overigens ook besloten om deze dag geen online onderwijs te verzorgen, zo kunnen de kinderen toch nog een dagje extra genieten van de sneeuw.

Het is de eerste ijsvrije dag in jaren, zo laat de school weten. “We hopen dat iedereen ervan zal genieten,” schrijven ze in een brief aan de ouders. Natuurlijk hopen ze ook op begrip van de ouders. Als het goed is en het weer het toelaat, gaan de scholen op dinsdag 9 februari alsnog open.