Ook vervroegd kerstfeest voor KBS de Nobelaer

Foto: John Damen

Voor alle scholen in Nederland kwam de lockdown als een verrassing. En het sluiten van de scholen vlak voor kerst was dan ook een uitdaging.

Dit was ook het geval voor KBS de Nobelaer in Oude-Tonge. Later in de week zouden de kinderen een gezellige kerstviering hebben, maar dan ineens sluit vanaf woensdag de school. “We zaten met allerlei vragen en maar weinig antwoorden,” zegt directeur John Damen. “Vooral de kinderen hadden veel vragen. Want hoe zit het met de kerstviering? En kunnen ze hun mooie outfit nog wel aan?”

De ouderraad lost het op

“Gelukkig hebben we op de Nobealer een super ouderraad,” laat Damen weten. “Na een paar telefoontjes werden de plannen aangepast. Er werd een heus kerstontbijt georganiseerd op onze school.”

De kinderen konden dus gewoon hun speciale outfits aantrekken en kerst vieren met hun klasgenoten. De ouderraad regelde een heerlijk ontbijtje van Bakkerij Koese. Deze werd aangevuld met een vers gekookt eitje van Eibaar in Den Bommel. En natuurlijk hoort er ook nog een chocolaatje bij.

Knutselwerkjes

De kinderen van de Nobelaer hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan mooie kerstversieringen. Deze zijn afgeleverd bij woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge. De bewoners én medewerkers waren blij verrast met de kerstversieringen. De reacties waren dan ook super lief en hartverwarmend.

“Ondanks de bijzondere maatregelen en het korte tijdsbestek, hebben we er een mooi feest van kunnen maken. Daar ben ik heel trots op en ik ben iedereen die heeft meegewerkt enorm dankbaar. Namens alle leerlingen en leraren van de Nobelaer; bedankt,” aldus directeur John Damen.

kerstviering kbs Nobelaer Oude-Tonge